Banán torta

Hozzávalók a sima piskótához:

2 db 2-2 tojásból tortaformában sütött vékony piskótalap – recept az alap receptek menüpontban!

A tetejére: 1db banán, 1 cs színtelen tortazselé, kevés citromlé

Banános piskóta:

  • 3-4 db érett banán összeturmixolva
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg puha Rama
  • 4 egész tojás
  • 25 dkg rétesliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 3 ek csokoládédara

Elkészítés:

A margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként beleütjük az egész tojásokat és jól kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral, és csokidarával elkevert lisztet.

Krém:

0.5 l banános gyümölcslevet,és 2 cs tejszín vagy banánízű pudingport sűrűre főzünk. 20 dkg Ramat és 20 dkg porcukrot habosra keverünk, és a kihűlt pudingot is hozzáadva jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

1 sima piskóta karikát megkenünk krémmel, ráhelyezzük a banános piskótát, újból megkenjük krémmel, és beborítjuk a másik piskótakarikával.

Tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük krémmel.
Tetejét kirakjuk egy kis citromos vízben áztatott banánkarikákkal, majd leöntjük a csomagoláson előírtak szerint elkészített tortazselével. Oldalát csokoládédarával díszítjük.