citromos-pite-linzer

Citromos pite

Hozzávalók

Tészta:

  • 23 dkg liszt
  • 15 dkg Rama
  • 7,5 dkg porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 cs vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja

Krém:

  • 6 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4 dl víz
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg Rama

Máz:

  • 2 tojás fehérje
  • 4 ek kristálycukor

Elkészítése:

A lisztbe  belekeverjük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. Elmorzsoljuk benne a margarint és a tojások sárgáját hozzá adva egynemű tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne még egy kevés lisztet adunk hozzá. Kinyújtjuk a tésztát és egy kivajazott gyümölcstorta formát kibélelünk vele.

Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet.

A pudingport, cukrot, reszelt citrom héját és levét valamint a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a vízzel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint.

A mázhoz gőz fölött kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral.

A még meleg tésztára ráöntjük a krémet, ennek tetejére pedig a tojások habját. Visszatesszük a sütőbe és még 8-10 percig sütjük, hogy a hab egy kissé megpiruljon. Kihűlés után szeleteljük.

🥂 Fogyassza egészséggel!