Csokis – Diós szelet

Tészta:

  • 2×3 tojásból sütött kakaós és 3 tojásból sütött diós piskóta az alap receptekben leírtak szerint.

Krém:

  • 2 cs. csokoládés pudingport 6 dl tejben megfőzünk.
    25 dkg Rama margarint, 20 dkg porcukrot, 1 ek. keserű kakaóport, 2 cs. vaníliás cukrot, 2 ek. rum aromát habosra kavarunk.

Ha kihűlt a pudingunk a két krémet összekeverjük és robotgéppel jól kihabosítjuk, majd közékeverünk 10 dkg darált diót. A krémből egy keveset félrerakunk a tetejére.
Összeállítás: Egy kakaós piskótát megkenünk a krém felével, rátesszük a diós piskótát, majd a krém másik felét, és beborítjuk a kakaós piskótával. Tetejére rákenjük a maradék krémet és megszórjuk darált dióval.