Emeletes karamellás szelet

Hozzávalók:

  • 60 dkg sima liszt
  • 2 egész tojás
  • 2 dkg szalagória
  • 2 ek tejben feloldva
  • 10 dkg Rama
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejföl

Ezeket az anyagokat összegyúrjuk egynemű tésztává, majd 6 felé vágjuk. Vékony lapokat nyújtunk belőlük és kivajazott tepsi hátán 180-fokos sütőben külön-külön kb 6 perc alatt rózsaszínűre sütjük.

Krém: 1.05 l tej, 4 cs karamellízű pudingpor, 40 dkg kristálycukor, 15 dkg Rama.

A pudingot összekeverjük a cukorral, felengedjük egy kevés tejjel, melyben csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzáadva sűrű krémet főzünk. Még forrón belekeverjük a margarint és a még meleg krémmel egymás után töltjük a lapokat úgy, hogy a tetejére is maradjon krém.

Egy éjszakát hűtőben tároljuk, hogy megpuhuljon a tészta, majd felszeleteljük.