Feketeerdő pohárkrém
Hozzávalók
Tészta:
- 2 tojás
- 2 ek kristálycukor
- 2 ek liszt
- 1 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
Krém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 8 dkg kristálycukor
- 2 ek rumaroma
- 1 ek porcukor
- 3 dl tejszín
- 1 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük a cukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, majd közé keverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 10 percig sütjük. A krémhez a meggyet leszűrjük, ebből 1 dl be belekeverjük a porcukrot és a rumaromát. A többi levet lemérjük. 3 dl- re lesz szükségünk, ha nem lenne annyi akkor vízzel pótoljuk. Ebbe a lébe csomómentesen belekeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük meggyszemeket és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük.
Összeállítás:
A piskótát bekenjük a rumos meggylével, majd apró kockákra vágjuk. A poharak aljára rakunk egy kevés piskótát, 1-2 ek pudingos meggyet, majd tejszínhabot. Kezdjük elölről a rétegezést míg megtelik a pohár. A tetejére tejszín kerüljön. Csokoládéval és meggyszemekkel díszítjük.