Feketeerdő pohárkrém

Hozzávalók

Tészta:  

  • 2 tojás
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 ek liszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1 kk sütőpor

Krém:

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 ek rumaroma
  • 1 ek porcukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük a cukorral, belekeverjük a tojások sárgáját, majd közé keverjük a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 10 percig sütjük. A krémhez a meggyet leszűrjük, ebből 1 dl be belekeverjük a porcukrot és a rumaromát. A többi levet lemérjük. 3 dl- re lesz szükségünk, ha nem lenne annyi akkor vízzel pótoljuk. Ebbe a lébe csomómentesen belekeverjük a pudingport és a cukrot, majd sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük meggyszemeket és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük.

Összeállítás:

A piskótát bekenjük a rumos meggylével, majd apró kockákra vágjuk. A poharak aljára rakunk egy kevés piskótát, 1-2 ek pudingos meggyet, majd tejszínhabot. Kezdjük elölről a rétegezést míg megtelik a pohár. A tetejére tejszín kerüljön. Csokoládéval és meggyszemekkel díszítjük.