Gesztenyetorta
Hozzávalók:
A tészta:
3-szor 3 tojásból piskótát sütünk (az alaprecepteknél leírt módon)
Krém:
- 6dl tejszín
- 50dkg gesztenyemassza
- 1 üveg rumaroma
- 2dkg zselatin 1dl vízben feloldva
- csokimorzsa
Elkészítése:
A zselatint a langyos vízben feloldjuk. 40dkggesztenyemasszát a rumaromával simára keverünk.
A tejszínt habbá verjük, 10dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit simára keverjük a rumos gesztenyével, majd lassan hozzáadjuk a lehűtött zselatint.
Ezt a krémet a piskótalapok közé töltjük, úgy, hogy egy vékony réteg az oldalára is maradjon.
Az oldalát csokimorzsával panírozzuk, és a szélére körbe egy-egy tejszínhabrózsát nyomunk. A torta közepére krumplinyomóval rányomjuk a maradék gesztenyemasszát. Szeletelés előtt jól lehűtjük.