Gesztenyetorta

Hozzávalók:

A tészta:

3-szor 3 tojásból piskótát sütünk (az alaprecepteknél leírt módon)

Krém:

  • 6dl tejszín
  • 50dkg gesztenyemassza
  • 1 üveg rumaroma
  • 2dkg zselatin 1dl vízben feloldva
  • csokimorzsa

Elkészítése:

A zselatint a langyos vízben feloldjuk. 40dkggesztenyemasszát a rumaromával simára keverünk.

A tejszínt habbá verjük, 10dkg-ot félreteszünk a díszítéshez, a többit simára keverjük a rumos gesztenyével, majd lassan hozzáadjuk a lehűtött zselatint.

Ezt a krémet a piskótalapok közé töltjük, úgy, hogy egy vékony réteg az oldalára is maradjon.

Az oldalát csokimorzsával panírozzuk, és a szélére körbe egy-egy tejszínhabrózsát nyomunk. A torta közepére krumplinyomóval rányomjuk a maradék gesztenyemasszát. Szeletelés előtt jól lehűtjük.