Jaffa szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 7.5 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 10 dkg rétesliszt
  • 1 kk. sütőpor

Töltelék:

  • 3 cs vanília ízű pudingpor
  • 1 Liter 100%-os narancslé
  • 12 dkg porcukor
  • 6 dl habtejszín
  • 3 cs habfixáló
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 25 dkg négyzet alakú háztartási keksz
  • 1 tábla ét tortabevonó
  • 1 ek étolaj

Elkészítés:

A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, narancshéjjal  és vaníliás cukorral, majd óvatosan közé keverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük és kihűtjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük a cukorral az előírás szerint, csak tej helyett a narancslével engedjük fel. A még forró pudingot egyenletesen a tészta tetejére simítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenletesen elosztjuk. A kekszet a tejszínréteg tetejére helyezzük, leöntjük az étolajjal felolvasztott csokoládéval és még a csoki teljes dermedése előtt a kekszek mentén felszeleteljük. Fogyasztás előtt pár órát hűtőben tároljuk.