Jeges babapiskóta

Hozzávalók

  • 1 cs. babapiskóta
  • 4 tojássárgája
  • 10-15 dkg cukor, ízlés szerint
  • 1.l tej
  • 1 üveg Rum aroma
  • Tejszínhab
  • Gyümölcs
  • 2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A 4 tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, közben a tejet felforraljuk és a tűzről levéve hozzákeverjük a habosra kevert tojásokat, majd a vaníliás cukrot.

Kihűtjük és belekeverjük a rumaromát.

Egy jénai tál aljára sorba kirakjuk a babapiskótát, és aki szereti, megszórhatja egy kis rumba áztatott mazsolával, majd ismét piskótát rakunk a tálba, míg el nem fogy, és ráöntjük a vanília krémet (olyan mint a madár tej).

Betesszük a fagyasztóládába, hogy megdermedjen, majd kockára vágjuk, tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk bármilyen idénygyümölccsel. Azonnal fogyasztjuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!