Jeges babapiskóta
Hozzávalók
- 1 cs. babapiskóta
- 4 tojássárgája
- 10-15 dkg cukor, ízlés szerint
- 1.l tej
- 1 üveg Rum aroma
- Tejszínhab
- Gyümölcs
- 2 cs vaníliás cukor
Elkészítés:
A 4 tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, közben a tejet felforraljuk és a tűzről levéve hozzákeverjük a habosra kevert tojásokat, majd a vaníliás cukrot.
Kihűtjük és belekeverjük a rumaromát.
Egy jénai tál aljára sorba kirakjuk a babapiskótát, és aki szereti, megszórhatja egy kis rumba áztatott mazsolával, majd ismét piskótát rakunk a tálba, míg el nem fogy, és ráöntjük a vanília krémet (olyan mint a madár tej).
Betesszük a fagyasztóládába, hogy megdermedjen, majd kockára vágjuk, tetejére tejszínhabot nyomunk és megszórjuk bármilyen idénygyümölccsel. Azonnal fogyasztjuk.
? Fogyassza egészséggel!