Joghurtos ananász kocka

Hozzávalók

Tészta:

  • 4 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • ½ cs sütőpor
  • 3 ek langyos víz

Krém:

  • 1 üveg ananász konzerv
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 4 ek porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatin
  • 4 tojás
  • 17 dkg kristálycukor
  • 12 dkg liszt
  • ½ cs sütőpor
  • 3 ek langyos víz

Krém:  

  • 1 üveg ananász konzerv
  • 4 doboz natúr joghurt
  • 4 ek porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs zselatin

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, közé keverjük a tojások sárgáját és a langyos vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180- fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

A krémhez az ananászt leszűrjük. A levét langyosra melegítjük és feloldjuk benne a zselatint. Az ananászt apró kockákra vágjuk. A joghurtba bele keverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot. A tejszínt nem túl kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a joghurtot az ananász darabokat végül a feloldott zselatint.

Összeállítás:

A piskótáról lehúzzuk a papírt. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tetején és pár órára hűtőbe tesszük dermedni. Kockákra szeletelve tálaljuk.