Joghurtos málna torta

Hozzávalók:

  • 2×4 tojásból vizes piskótát sütünk az alap receptekben leírtak szerint.

Krém:

  • 5 kis dobozos málna ízű joghurt
  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg mirelit, vagy friss málna
  • 1 cs. étkezési zselatin kevés langyos vízben feloldva

Elkészítés:

A joghurtot összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, óvatosan közé keverjük a joghurtot és a feloldott zselatint.

Mindkét piskótát ketté vágjuk, és egymásra helyezve megtöltjük a lapokat. Oldalát és tetejét is megkenhetjük krémmel, vagy díszíthetjük nyújtható fondanttal.

Ebben az esetben 10dkg Ramát habosra keverünk, 10 dkg porcukorral, 1 ek. színtelen mandula aromával, és ezzel a krémmel kenjük körbe a tortánk oldalát, és tetejét, majd pár órára betesszük a fagyasztóba, így könnyebb lesz ráhelyezni an kinyújtott fondant.

A fondant receptje megtalálható az alap recepteknél.