Kakaós kifli

Kakaós kifli

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • ½ cs. élesztő
  • 4 tk. cukor
  • 1 csipet só
  • 1 dl étolaj
  • 3 dl tej

Töltelék:

  • 1 Rama
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 15-20 dkg porcukor
  • Kevés fahéj

Elkészítés:

A langyos tejben feloldunk 1tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd hozzáadjuk a kovászt, az étolajat, és a maradék tejet. Simává gyúrjuk, két részre osztjuk, és hagyjuk kelni egy fél órát. A töltelékhez habosra kavarjuk a margarint a cukorral és fahéjjal.

A cipókat 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és pizzavágó segítségével, 12 cikket vágunk belőle. ( A két cipóból 24 cikk lesz.)

Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, tetejét tojással megkenjük, és 180-fokos sütőben fél órát sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!