Kakaós kifli
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- ½ cs. élesztő
- 4 tk. cukor
- 1 csipet só
- 1 dl étolaj
- 3 dl tej
Töltelék:
- 1 Rama
- 2 ek keserű kakaópor
- 15-20 dkg porcukor
- Kevés fahéj
Elkészítés:
A langyos tejben feloldunk 1tk cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, majd hozzáadjuk a kovászt, az étolajat, és a maradék tejet. Simává gyúrjuk, két részre osztjuk, és hagyjuk kelni egy fél órát. A töltelékhez habosra kavarjuk a margarint a cukorral és fahéjjal.
A cipókat 0,5 cm vastag körré nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, és pizzavágó segítségével, 12 cikket vágunk belőle. ( A két cipóból 24 cikk lesz.)
Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, tetejét tojással megkenjük, és 180-fokos sütőben fél órát sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
? Fogyassza egészséggel!