Kakaós vaníliás szelet

Hozzávalók:

Krém:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 0.5 l tej
  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek keserű kakaópor

Tetejére 1 tábla ét tortabevonó, 0.5 dl tejszín

Elkészítése:

A pudingporból és tejből sűrű krémet főzünk, a margarint habosra keverjük a porcukorral, és jól kihabosítva összekeverjük a langyosra hűlt pudinggal. A krémet ketté vesszük az egyik feléhez hozzákeverjük a vaníliás cukrot a másikhoz pedig a kakaóport.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát először megkenjuk a vaníliás krémmel, majd egy kicsit hűtőbe tesszük dermedni.
Rákenjük a kakaós krémet, majd ismét lehűtjük. A tejszínt a tortabevonóval együtt feltesszük főni, addig melegítjük míg a csoki felolvad. Langyosra hűtjük, és ráöntjük a kakaós krém tetejére. Ismét hűtőbe tesszük egy pár percre és forróvízbe mártott késsel szeleteljük.