Kakaós vaníliás szelet

Hozzávalók:
- 4 tojásból kakaós piskótát sütünk – recept megtalálható az alap receptek menüpontban…
Krém:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 0.5 l tej
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek keserű kakaópor
Tetejére 1 tábla ét tortabevonó, 0.5 dl tejszín
Elkészítése:
A pudingporból és tejből sűrű krémet főzünk, a margarint habosra keverjük a porcukorral, és jól kihabosítva összekeverjük a langyosra hűlt pudinggal. A krémet ketté vesszük az egyik feléhez hozzákeverjük a vaníliás cukrot a másikhoz pedig a kakaóport.
Összeállítás:
A kihűlt piskótát először megkenjuk a vaníliás krémmel, majd egy kicsit hűtőbe tesszük dermedni.
Rákenjük a kakaós krémet, majd ismét lehűtjük. A tejszínt a tortabevonóval együtt feltesszük főni, addig melegítjük míg a csoki felolvad. Langyosra hűtjük, és ráöntjük a kakaós krém tetejére. Ismét hűtőbe tesszük egy pár percre és forróvízbe mártott késsel szeleteljük.