Kandírozott narancsos kalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg finom liszt
  • 25 db szaharin
  • 3 ek kristálycukor
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl étolaj
  • 4 dl tej
  • csipet só
  • 1 marék apróra vágott kandírozott narancshéj, vagy bármilyen más kandírozott gyümölcs, akár vegyesen is.

kandirozott-narancsos_kalacs (1)Elkészítése:

A szaharint porrá törjük, összekeverjük a liszttel, cukorral, sóval, a kandírozott gyümölccsel, a kevés tejben felfuttatott élesztővel.

Majd hozzá adjuk az étolajat, és a többi tejjel lágy kelt tésztát gyúrunk. A tésztát ketté, vesszük, megformázzuk, úgy, hogy bele tudjuk tenni két olajjal kikent őzgerincformába.

Letakarva, 20 percet kelesztjük, majd 180-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. A formából kiborítva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Különféle formában készíthető:

fonott-kalacs (2)

kandirozott_narancsos_husveti_kalacs (1)

foszlos_kalacs_husveti_kosar_kelt (1)