Karamell torta

Hozzávalók:

Krém:

  • 35 dkg kristálycukor
  • 2.5 dl állati eredetű tartós tejszín
  • 25 dkg Rama + 20 dkg Rama

Díszítés:

Elkészítés:

A kristálycukrot egy lábasban megolvasztjuk, majd addig keverjük míg karamellizálódik. Hozzá öntjük a tejszínt és pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ne túl sokáig mert keserű lesz. A tűzről levéve, beletesszük a 25 dkg margarint, oldódásig kevergetjük, majd kihűtjük. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a 20 dkg Ramát és kézi mixerrel jól kihabosítjuk. A piskóta lapokat egymásra helyezve megtöltjük a krémmel.Külsejét is megkenjük krémmel, majd beburkoljuk nyújtható fondannal.   Tetejét fondan virágokkal és fehér csokoládéval díszítettem. A csokidíszt olvasztott csokoládéból, a sarkán kilyukasztott nejlonzacskóból nyomtam a torta tetejére.