Karamellás pite

Hozzávalók

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 13 dkg Rama
  • 1 tojás sárgája
  • 6,5 dkg porcukor
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja

Ezeket az anyagokat gyorsan összegyúrjuk, és hűvös helyen 2 órát pihentetjük.

Krém:

  • 25 dkg kristálycukor
  • 20 dkg Rama
  • 2 db sűrített tej

Máz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg Rama
  • 1 ek. víz

Elkészítés:

A cukrot egy lábasban feltesszük a tűzre, és karamellizáljuk, beletesszük a margarint, és addig melegítjük, míg a karamell újból fel nem olvad. A végén hozzáadjuk a sűrített tejet, és hűtjük.

A tésztával kibélelünk egy gyümölcstorta formát. Az alját, megszúrkáljuk, zsírpapírt fektetünk rá, megszórjuk száraz babbal. ( azért, hogy ne hólyagosodjon fel) 180- fokos sütőben 10-15 percig sütjük. A babot leöntjük róla és kihűtjük. Ráöntjük a karemell krémet, majd bevonjuk a csokoládémázzal, melyhez a csokit, a vízzel és a margarinnal, mikróban felolvasztunk. Pár órát hűtőbe tesszük dermedni. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Aki szereti a karamellkrém előtt szórhat pirított földimogyorót a linzerre, így olyan lesz mint a tofifi deszert.

🥂 Fogyassza egészséggel!