Karamellás szelet

Hozzávalók:

  • 40 dkg finom liszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg Rama
  • 1 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 cs szalagória

Krém:

  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítése:

A tésztához a cukrot karamellizáljuk, hozzá adjuk a vajat, a tejet, és addig melegítjük míg fel nem olvad. A lisztbe bele keverjük a szalagóriát, majd hozzá adjuk a langyosra hűlt karamelles tejet, a tojást, és összegyúrjuk. 4 részre osztjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, (az enyém 25×30 cm-es) és 180-fokon 7 percig sütjük. Óvatosan meg ne égjen a tészta, mert akkor a krémtől sem fog megpuhulni.

A krémhez, 5 dkg cukrot karamellizálunk, hozzáadunk 5 dkg margarint és addig melegítjük, míg újra felolvad.

A pudingot a tejben készre főzzük. 15 dkg vajat habosra keverünk a porcukorral, és ha kihűlt a pudingkrém, a kettőt jól összedolgozzuk és kihabosítjuk. Két lapot megkenünk a tejszínes krémmel, egy-egy tésztalapot helyezünk rájuk, majd megkenjük karamellel az egyik töltött részt, és ráhelyezzük a másikat.

Egy éjszakát hűtőben tároljuk, majd felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk porcukorral.