Kekszes őzgerinc

Hozzávalók

  • 40 dkg cukor
  • 5 dkg kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg keksz
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Rumaroma

Elkészítés:

Egy tálban összekeverem a cukrot, tojásokat és a kakaóport, majd állandó keverés mellet sűrűre főzöm.

Amikor a cukor elolvadt és folyós masszát kaptam, még 5 percig főzöm magas hőmérsékleten.

Amikor már kissé kezd csomósodni, leveszem a tűzről, bele teszem a vajat, vaníliás cukrot, rumaromát és a darált diót. Összekeverem és beletördelem a kekszet.

Ha túl folyós az állaga, darált kekszet lehet hozzá tenni.

Őzgerinc formát folpackal kibélelek és beleöntöm, becsomagolva a hűtőben tárolom felhasználásik. Ha kihűl és áll egy napot, akkor kivéve a formából szeletelhetővé válik.

🥂 Fogyassza egészséggel!