Kekszes őzgerinc
Hozzávalók
- 40 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 10 dkg vaj
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg keksz
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- Rumaroma
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a cukrot, tojásokat és a kakaóport, majd állandó keverés mellet sűrűre főzöm.
Amikor a cukor elolvadt és folyós masszát kaptam, még 5 percig főzöm magas hőmérsékleten.
Amikor már kissé kezd csomósodni, leveszem a tűzről, bele teszem a vajat, vaníliás cukrot, rumaromát és a darált diót. Összekeverem és beletördelem a kekszet.
Ha túl folyós az állaga, darált kekszet lehet hozzá tenni.
Őzgerinc formát folpackal kibélelek és beleöntöm, becsomagolva a hűtőben tárolom felhasználásik. Ha kihűl és áll egy napot, akkor kivéve a formából szeletelhetővé válik.
? Fogyassza egészséggel!