kelt szilvas lepeny

Kelt szilvás lepény

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 15 dkg Rama
  • 2.5 dkg élesztő
  • 3 db tojássárgája
  • 2.5 dl langyos tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • ½ citrom reszelt héja
  • 1 mk. só

Tetejére:

  • 80 dkg magozott szilva
  • 12 dkg porcukor
  • 1 mk. őrölt fahéj

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés tejjel, 1kk cukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk belőle.

Meleg helyen 1 órát kelesztjük.

A szilvát összekeverjük a fahéjas porcukorral.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 32-ször 35cm-es lappá nyújtjuk, majd a margarinnal kikent tepsibe tesszük és megszórjuk a cukros szilvaszemekkel. 190-fokos sütőben pirulásig sütjük. (kb. 20-perc)

🥂 Fogyassza egészséggel!