Kinder bueno

Hozzávalók:

  • 6db tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 15 dkg vágott dió
  • 1/2 üveg mogyorókrém
  • háztartási keksz

Krémhez:

  • 1/2 liter tej
  • 6 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 dkg csokoládé
  • 25 dkg margarin
  • 2 dl tejszín

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, tepsibe tesszük és megszórjuk vágott dióval, majd megsütjük és a meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.

A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingból és a lisztből krémet főzünk, amit elfelezünk.  Az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét. Kihűtjük. A margarint ketté osztjuk és belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.

A tésztát megkenjük mogyorókrémmel, majd rákenjük a sárga krémet, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, majd jön rá a csokis krém, a tetejére pedig a 2 dl tejszínből vert kemény hab.