Kinder pingu változatok

Hozzávalók

Piskótalaphoz

  • 4 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 1/2 sütőpor
  • 2 dkg keserű kakaópor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál víz

Tejszínes krémhez

  • 1 tubus sűrített tej
  • 2 dl Hulala
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál zselatin
  • 6 evőkanál víz

Piskótalap elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk.

A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Hagyjuk kihűlni, majd lapjában félbe vágjuk.

Tejszínes krém:

A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamelizálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a Hulalát, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamelizálódott tejet. Ezzel együtt keményre verjük.

Változatok összeállítása:

A kettévágott piskótalap egyik felét megkenjük a krém felével, erre rákenjük a citromos vagy gyümölcsös vagy karamellás krémet, majd a tejszínes krém másik felét és befedjük a másik piskóta lappal. Tetetjére ízlés szerint csokibevonat kerülhet.


Kókuszos pingu

A tejszínes krémbe belekverjük kókuszreszeléket, a tetejét is megszórhatjuk kókusszal.


Citromos joghurtos kinder pingu krém

  • 3 db citromos joghurt
  • ½ citrom reszelt héja és leve
  • 2-3 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek zselatin
  • 0,5 dl víz

A vizet langyosra melegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A joghurtot összekeverjük a cukorral, vaníliáscukorral a citrom reszelt héjával és levével, majd közé keverjük a zselatint.


Gyümölcsös kinder pingu krém

  • 20 dkg málna vagy eper
  • 4-5 ek kristálycukor
  • 1 cs tejszín ízű pudingpor
  • kevés víz

Elkészítés:

A gyümölcsöt összeturmixoljuk, majd szitén átpaszírozzuk.  3 dl folyadékra lesz szükségünk. Ha nem lesz annyi gyümölcs pép akkor vízzel pótoljuk.  A folyadékban csomómentesen elkeverjük a cukrot a pudingport és közepes lángon sűrűre főzzük ( addig főzzük míg kifényesedik a krém) Kihűtjük, majd turmixgéppel átkeverjük.


Karamellás kinder pingu

  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg Rama
  • 0,5 dl állati eredetű tejszín

Elkészítés:

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, egy kicsit forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a margarint és oldódásáig kevergetjük. Kihűtjük és egy kicsit átkeverjük.