Kinder pingu változatok
Hozzávalók
Piskótalaphoz
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 1/2 sütőpor
- 2 dkg keserű kakaópor
- 2 evőkanál olvasztott vaj
- 2 evőkanál víz
Tejszínes krémhez
- 1 tubus sűrített tej
- 2 dl Hulala
- 4 evőkanál kókuszreszelék
- 2 teáskanál zselatin
- 6 evőkanál víz
Piskótalap elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral. Belekeverjük az olvasztott vajat és a vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd a tojásos masszához adjuk. Simára dolgozzuk.
A végén lazán beleforgatjuk az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérje habot. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd lapjában félbe vágjuk.
Tejszínes krém:
A sűrített tejet lassú tűzön addig főzzük, amíg kicsit karamelizálódik, langyosra hűtjük majd belekeverjük az oldott zselatint. Elkezdjük felverni a Hulalát, majd amikor már majdnem kemény a hab, lassan belecsorgatjuk a sűrített, karamelizálódott tejet. Ezzel együtt keményre verjük.
Változatok összeállítása:
A kettévágott piskótalap egyik felét megkenjük a krém felével, erre rákenjük a citromos vagy gyümölcsös vagy karamellás krémet, majd a tejszínes krém másik felét és befedjük a másik piskóta lappal. Tetetjére ízlés szerint csokibevonat kerülhet.
Kókuszos pingu
A tejszínes krémbe belekverjük kókuszreszeléket, a tetejét is megszórhatjuk kókusszal.
Citromos joghurtos kinder pingu krém
- 3 db citromos joghurt
- ½ citrom reszelt héja és leve
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek zselatin
- 0,5 dl víz
A vizet langyosra melegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A joghurtot összekeverjük a cukorral, vaníliáscukorral a citrom reszelt héjával és levével, majd közé keverjük a zselatint.
Gyümölcsös kinder pingu krém
- 20 dkg málna vagy eper
- 4-5 ek kristálycukor
- 1 cs tejszín ízű pudingpor
- kevés víz
Elkészítés:
A gyümölcsöt összeturmixoljuk, majd szitén átpaszírozzuk. 3 dl folyadékra lesz szükségünk. Ha nem lesz annyi gyümölcs pép akkor vízzel pótoljuk. A folyadékban csomómentesen elkeverjük a cukrot a pudingport és közepes lángon sűrűre főzzük ( addig főzzük míg kifényesedik a krém) Kihűtjük, majd turmixgéppel átkeverjük.
Karamellás kinder pingu
- 10 dkg cukor
- 10 dkg Rama
- 0,5 dl állati eredetű tejszín
Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk, felöntjük a tejszínnel, egy kicsit forraljuk, hogy besűrűsödjön, majd hozzáadjuk a margarint és oldódásáig kevergetjük. Kihűtjük és egy kicsit átkeverjük.