Macaron

Hozzávalók

Tészta:

  • 15 dkg darált mandula
  • 15 dkg porcukor
  • 5,5 dkg tojás fehérje
  • Por vagy zselé ételfesték
  • 15 dkg kristálycukor
  • 38 ml víz
  • 5,5 dkg tojás fehérje

Krém:

  • 20 dkg ét, tej vagy fehér
  • csokoládé
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A mandulát, porcukrot, ételfestéket és az első adag 5,5 dkg tojás fehérjét simán összekeverjük.

A kristálycukrot és a vizet felforraljuk és 118-120- fokig főzzük. A következő adag tojás fehérjét nem túl kemény habbá verjük, majd vékony sugárban hozzá csurgatjuk a forró szirupot, amivel tovább habosítjuk.

A tojás hab egy negyed részét keverjük hozzá a mandulás masszához, majd a többi habbal keverjük simára.

Vékony szilikon lapra vagy szilikonos sütőpapírra nyomózsák segítségével 3 cm átmérőjű halmokat nyomunk egymástól 2 cm távolságban. Sütés előtt 1 órát pihentetjük, hogy megszikkadjon a teteje. Előmelegített légkeveréses sütőben 8 percig sütjük.

A papíron hagyjuk kihűlni, így könnyebben leválik róla.

A töltelékhez felforraljuk a tejszít, majd a tűzről lehúzva beletördeljük a csokoládét és olvadásig keverjük.

Hozzáadjuk a vajat is. Hűtőben 1-2 órát dermesztjük, majd átkeverjük. Habzsákba töltjük és a makaron közepébe nyomunk egy kis halmot, majd egy másikkal összeragasztjuk. Fogyasztás előtt egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

🥂 Fogyassza egészséggel!