Macskamancs

Hozzávalók:

  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg ét tortabevonó csokoládé
  • 2 cs vaníliás cukor, egy csipet só
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás fehérje

Elkészítése:

Mikróban felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük a csokoládét. A margarint habosra kavarjuk a porcukorral és a vaníliával. Közé keverjük a lisztet, sót, a felvert tojásfehérjét, végül az olvasztott csokoládét. Csillagvégű nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt sütőlemezre a végén kissé elvékonyodó, kb, 3 cm-es rudakat nyomunk. 180-fokos sütőben, 6-8 perc alatt megsütjük.

Ha szeretjük a végeit csokoládéba mártogathatjuk. (Csokoládé helyett tehetünk a tésztájába, kókuszt, mandulát, vagy bármilyen aromát.)