Madártej

Hozzávalók

  • 2 Liter tej
  • 5 tojás
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1/2 narancs vagy citrom reszelt héja
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral,citromhéjjal és a vaníliás cukorral. Közben felforraljuk a tejet, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgákat és egy pár másodpercig forraljuk.

A hab ahogyan én készítem:

A fehérjéket kemény habbá verjük a kristálycukorral. ( tehetünk bele egy csipetnyi reszelt citromhéjat is) A tálat amiben felvertük , gőz fölé tesszük és fedővel letakarva 20 percig gőz fölött főzzük.  Nekem így sokkal keményebb lesz a hab és nem esik össze. Két kanál segítségével galuskákat szaggatunk és a langyosra hűlt vaníliamártás tetejére halmozzuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!