Mandulás karika

Hozzávalók:

  • 30 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 1 kk vaníliaaroma
  • 15 dkg Rama
  • 10 dkg mandula
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 cs sütőpor
  • 35 dkg finom liszt
  • 15 dkg étcsokoládé

Elkészítése:

A porcukrot a tojásokkal és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat.

Hozzáadjuk az apróra vagdalt vagy darált mandulát, a fahéjat és a sütőporral elkevert lisztet.

A hozzávalókat kézzel gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk és lefóliázva egy órán át hűtőben pihentetjük.

Végül az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd sodrófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval gyűrűket szaggatunk belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180-fokos sütőben arany barnára sütjük.

Rácsra téve kihűtjük, meglocsoljuk olvasztott csokoládéval és megszórjuk durvára tört mandulával.