Mandulás karika
Hozzávalók:
- 30 dkg porcukor
- 3 tojás
- 1 kk vaníliaaroma
- 15 dkg Rama
- 10 dkg mandula
- 1 csipet őrölt fahéj
- 1 cs sütőpor
- 35 dkg finom liszt
- 15 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A porcukrot a tojásokkal és a vaníliaaromával habosra keverjük, majd belekeverjük a vajat.
Hozzáadjuk az apróra vagdalt vagy darált mandulát, a fahéjat és a sütőporral elkevert lisztet.
A hozzávalókat kézzel gyorsan egynemű tésztává gyúrjuk és lefóliázva egy órán át hűtőben pihentetjük.
Végül az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, majd sodrófával 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és lisztbe mártott nagyobb és kisebb pogácsaszaggatóval gyűrűket szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180-fokos sütőben arany barnára sütjük.
Rácsra téve kihűtjük, meglocsoljuk olvasztott csokoládéval és megszórjuk durvára tört mandulával.