Mandulás sütemény

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek kristálycukor
  • 3 ek rétesliszt
  • 3 ek mandula
  • 1/2 cs sütőpor.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd tovább verve, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Belekeverjük a sütőporral és mandulával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180-fokos sütőben20- 25 percig sütjük.

Krém:

  • 20 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek őrölt mandula
  • 1 ek színtelen mandulaaroma

Ezeket az anyagokat jó habosra keverjük.

2 cs tejszínízű pudingot sűrűre főzünk 0.5 l tejben, és ha kihűlt a vajas krémmel jól kihabosítjuk.

Tetejére: 1 tábla ét tortabevonó, 1 ek étolaj.

Összeállítás:

A piskótát ketté vágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, a tetejét bevonjuk 1 ek olajjal megolvasztott tortabevonóval. Egy pár órára hűtőbe tesszük dermedni, majd forróvízbe mártott késsel felszeleteljük.