Mandulás sütemény
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek kristálycukor
- 3 ek rétesliszt
- 3 ek mandula
- 1/2 cs sütőpor.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd tovább verve, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Belekeverjük a sütőporral és mandulával elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180-fokos sütőben20- 25 percig sütjük.
Krém:
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 3 ek őrölt mandula
- 1 ek színtelen mandulaaroma
Ezeket az anyagokat jó habosra keverjük.
2 cs tejszínízű pudingot sűrűre főzünk 0.5 l tejben, és ha kihűlt a vajas krémmel jól kihabosítjuk.
Tetejére: 1 tábla ét tortabevonó, 1 ek étolaj.
Összeállítás:
A piskótát ketté vágjuk, az egyik lapot megkenjük a krémmel, ráhelyezzük a másik lapot, a tetejét bevonjuk 1 ek olajjal megolvasztott tortabevonóval. Egy pár órára hűtőbe tesszük dermedni, majd forróvízbe mártott késsel felszeleteljük.