Méteres sütemény
Elkészítése:
Sárga tészta: 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk, 12 dkg kristálycukorral, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, 0.5 dl étolajat, 0.5 dl langyos vizet, 13dkg rétes lisztet, 1/2cs, sütőport.
Barna tészta: 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk 12dkg kristálycukorral, hozzáadjuk a 2 tojás sárgáját, 0.5 dl étolajat, 0.5dl langyos vizet, 13dkg réteslisztet (1 ek.-al, kiveszek a lisztből és 1 ek. keserű kakaóport teszek helyette), ½ cs, sütőpor.
Mindkét tésztát külön-külön, zsírpapírral kibélelt (vagy szilikon) őzgerinc formába töltöm és együtt 180-fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.
Krém: 2 cs, puncs ízű pudingporból, 1/2 l tejből krémet főzünk. 20 dkg porcukrot, 20 dkg Rama margarinnal és ½ üveg rumaromával habosra kavarunk.
Ha kihűlt az előző krém jól összedolgozzuk.
A tésztát 1 cm vastagra felszeleteljük,1 sárga és 1 barna tészta váltakozásával, krémmel összeragasztjuk (a krém is kb, 1cm vastag legyen). Körülbelül 1 méter süteményünk lesz. Tetejét, mikróban vagy gőz fölött 2 ek. étolajjal felolvasztott tortabevonóval vonjuk be.
Slégan szeleteljük.