Mexikói szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 22 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 2 db tojás sárgája
  • ½, citrom reszelt héja
  • 2 ek. tej

Töltelék: az egyik lap összetörve

  • 2 dl tej
  • 3 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 10 dkg Rama
  • 1 rumaroma
  • 2 ek. baracklekvár
  • 4 ek. porcukor
  • 2 ek. kakaópor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és három részre osztva 22-szer 32cm-es lapokat, nyújtunk, amiket tepsi hátán 180-fokos sütőben 10-12 perc alatt világosra sütünk. Egy lapot összetörünk, és meglocsoljuk a 3dkg porcukorral, és a vaníliás cukorral felforralt tejjel. A többi krémhez valót habosra keverjük és összeforgatjuk a megáztatott tésztával. Egy tálcán a két lap közé simítjuk a krémet, lefedjük egy másik egyenes tálcával, majd lesúlyozzuk és 5-6 órára, hűtőbe tesszük. Ha lehűlt recés késsel hosszúkás szeletekre vágjuk.