Néger kocka

Hozzávalók:

Tészta: 

  • 4 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg Rama
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 dl tej
  • 2 ek kakaópor
  • 1 cs sütőpor

A cukrot habosra keverjük a margarinnal, közben egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd felváltva a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet és tejet. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180-fokon 20-25 percig sütjük.

Hab: 

  • 4 tojásfehérjét gőz fölött kemény habbá verünk 20 dkg kristálycukorral és rákenjük a piskótalap tetejére.

Csokimáz: 

  • 0.5 dl tejszínt felmelegítünk és hozzáadunk 1 tábla ét tortabevonót. Addig keverjük míg a csokoládé felolvad.

Ha langyosra hűlt a hab tetejére öntjük és óvatosan elsimítjuk. Pár órát hűtőben tároljuk, majd forróvízbe mártott késsel szeleteljük.