Oreo torta

Hozzávalók

Tészta:

  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg Rama
  • 7 dkg liszt
  • 1 ek kakaópor és
  • 1 kk sütőpor
  • 2 tojás sárgája

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 37 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 20 dkg oreo keksz

Tetejére:

  • 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • Oreo keksz

Elkészítés:

A tésztához habosra keverjük a margarint a cukorral és a tojások sárgájával. Hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek csatos tortaformát.

Az alján egyenletesen elsimítjuk a masszát és 180- fokos sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a formából, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.

A krémhez keverjük össze a mascarpónét a joghurtot, cukrot és vaníliás cukrot. A vizet melegítsük langyosra és oldjuk fel benne a zselatint, forraljuk fel és hűtsük langyosra. A tejszínt verjük habbá, keverjük össze a mascarpónés joghurtos masszával. A kekszet nyújtófa segítségével törjük apróra és óvatosan keverjük a krém közé, majd vékony sugárban csurgassuk hozzá a feloldott zselatint.

A kihűlt tésztát tegyük vissza a formába, simítsuk el rajta a krémet és egy pár órára tegyük be a hűtőbe dermedni. A tejszínt forraljuk fel és a tűzről lehúzva tördeljük bele a csokoládét és addig keverjük amíg fel nem olvad.

Tegyük egy pár órára hűtőbe, ha kihűlt, de még folyékony csurgassuk a formából kivett torta tetejére, úgy hogy az oldalára is lecsurogjon. A tetejét oreo keksszel díszítsük.

🥂 Fogyassza egészséggel!