Oreo torta
Hozzávalók
Tészta (2 laphoz):
- 2×8 dkg porcukor
- 2×8 dkg Rama
- 2×7 dkg liszt
- 2×1 ek kakaópor és
- 2×1 kk sütőpor
- 2×2 tojás sárgája
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 37 dkg natúr joghurt
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 dkg zselatin
- 0,5 dl víz
- 20 dkg oreo keksz
Tetejére:
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 1 dl tejszín
- Oreo keksz
Elkészítés:
Két tésztalapot sütünk, a megadott hozzávalókból. A tésztához habosra keverjük a margarint a cukorral és a tojások sárgájával. Hozzákeverjük a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy kerek csatos tortaformát.
Az alján egyenletesen elsimítjuk a masszát és 180- fokos sütőben 10 percig sütjük. Kivesszük a formából, az aljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd kihűtjük.
A krémhez keverjük össze a mascarpónét a joghurtot, cukrot és vaníliás cukrot. A vizet melegítsük langyosra és oldjuk fel benne a zselatint, forraljuk fel és hűtsük langyosra. A tejszínt verjük habbá, keverjük össze a mascarpónés joghurtos masszával. A kekszet nyújtófa segítségével törjük apróra és óvatosan keverjük a krém közé, majd vékony sugárban csurgassuk hozzá a feloldott zselatint.
A kihűlt tésztát tegyük vissza a formába, simítsuk el rajta a krémet, fektessük rá a másik tésztát és egy pár órára tegyük be a hűtőbe dermedni. A tejszínt forraljuk fel és a tűzről lehúzva tördeljük bele a csokoládét és addig keverjük amíg fel nem olvad.
Tegyük egy pár órára hűtőbe, ha kihűlt, de még folyékony csurgassuk a formából kivett torta tetejére, úgy hogy az oldalára is lecsurogjon. A tetejét oreo keksszel díszítsük.
? Fogyassza egészséggel!