Párizsi kocka

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg Rama
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • ½ dl tejföl

Krém:

  • 7,5 dl tej
  • 1kk vaníliaaroma
  • 35dkg porcukor
  • 10dkg liszt
  • 1ek kakaópor
  • 25dkg Rama
  • 20dkg ét tortabevonó a tetejére.

Elkészítése:

A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a diót, a porcukrot, a tojást és a tejfölt. Összegyúrjuk, és lefóliázva hűtőbe tesszük.

A tej háromnegyedét a vaníliaaromával, a cukorral felforraljuk, majd a lisztet, kakaóport a maradék tejjel elkeverjük, a forró tejhez öntve lassú tűzön kevergetve sűrűre főzzük és kihűtjük. A tésztát két részre osztjuk, tepsi alja nagyságúra nyújtjuk, külön-külön a tepsi hátlapján kisütjük.(180 °C – os sütőben, kb. 7-10 percig).

A habosra kevert Ramával összekeverjük a főtt krémet, az egyik lapot megkenjük vele, majd ráfektetjük a másik lapot és bevonjuk az olvasztott csokoládéval.

Ha megdermedt hűtőbe tesszük. Forró vízbe mártott késsel másnap szeleteljük.