Pudingos gesztenyés
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg Rama margarin
- 15 dkg cukor
- 1cs. szalagória
- 2 egész tojás
- 1dl tej
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a cukrot, az egész tojásokat és a langyos tejben feloldott szalagóriát. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, és 4 részre osztjuk.
Késfok vastagságúra nyújtjuk és tepsi hátán, 180-fokos sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.
Krém: 2 cs. vaníliás pudingport 2-3 evőkanál cukorral és 7 dl tejjel sűrűre főzünk.
15 dkg Rama margarint, 20 dkg porcukrot, 20 dkg gesztenyemasszát habosra keverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliakrémmel.
A krémet felváltva a tészták közé kenjük, úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből, majd megszórjuk 5 dkg burgonya nyomón áttört gesztenyemasszával. Másnap szeleteljük, hogy egy kicsit megpuhuljon.