Pudingos gesztenyés

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 20 dkg Rama margarin
  • 15 dkg cukor
  • 1cs. szalagória
  • 2 egész tojás
  • 1dl tej

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a cukrot, az egész tojásokat és a langyos tejben feloldott szalagóriát. Az egészet egynemű tésztává gyúrjuk, és 4 részre osztjuk.

Késfok vastagságúra nyújtjuk és tepsi hátán, 180-fokos sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

Krém: 2 cs. vaníliás pudingport 2-3 evőkanál cukorral és 7 dl tejjel sűrűre főzünk.

15 dkg Rama margarint, 20 dkg porcukrot, 20 dkg gesztenyemasszát habosra keverünk, majd összekeverjük a kihűlt vaníliakrémmel.

A krémet felváltva a tészták közé kenjük, úgy, hogy a tetejére is maradjon a krémből, majd megszórjuk 5 dkg burgonya nyomón áttört gesztenyemasszával. Másnap szeleteljük, hogy egy kicsit megpuhuljon.