Részeges Izidor

Hozzávalók:

Tészta:

  • 15 dkg Ramát
  • 15 dkg porcukorral
  • 4 tojás sárgájával habosra kavarunk.
  • Hozzáadunk 1 ek kakaót
  • 12 dkg, darált diót
  • ½ cs. Sütőport
  • 7 dkg, lisztet és a 4 tojás keményre vert habját.

Elkészítés:

180-fokos sütőben 20-25 percig sütjük, majd kihűlés után megkenjük baracklekvárral.

Alsó krém: 20 dkg darált diót összekeverünk, 2-marék porcukorral, 2 cs. vaníliás cukorral, 1- üveg rum aromával, és a lekváros piskóta tetejére kenjük.

Felső krém: 6 db egész tojást, 3 ek kakaóval, 10 dkg porcukorral, gőz fölött gyakran kevergetve, sűrűre főzünk, Ha kihűlt hozzá keverünk 25 dkg habosra kevert margarint.

Ezt a krémet a dió tetejére kenjük. Máz: egy tortabevonót 2 ek étolajjal gőz fölött vagy mikróban felolvasztunk, és bevonjuk vele a süteményt. Dermedés után forró vízbe mártott késsel szeleteljük.