Rózsi szelet

Hozzávalók

Tészta:

  • 45 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 18 dkg Rama
  • 1 cs sütőpor
  •  3 tojás sárgája
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 ek tejföl+ 0,5 ék a kakaós tésztához

Krém:

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor

A két tészta közé: baracklekvár

Máz:

  • 3 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • kevés olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor és a fél evőkanál tejföl kivételével, összegyúrjuk, majd három részre osztjuk. Az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport és a tejfölt. Külön-külön tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztákat és 180- fokos sütőben tepsi hátán 8-10 percig sütjük.

A pudingport a tejjel megfőzzük.

A margarint a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverve jól kihabosítjuk.

Összeállítás:

Egy sárga lapot megkenünk baracklekvárral ráhelyezzük a kakaós lapot. Ezt megkenjük a vanília krémmel és befedjük a sárga lappal.

A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, egyenletesen elosztjuk a tészta tetején és megspricceljük olvasztott csokoládéval.

Pár órára hűtőbe tesszük, majd vizes késsel felszeleteljük.

🥂 Fogyassza egészséggel!