Tiramisu torta

Hozzávalók:

2 db 2 tojásos kerek piskótalap – alap receptek itt!

Krém:

  • 0.5 kg mascarpone sajt
  • 3 tojássárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 3 ek. kristálycukor
  • 1 mandulaaroma
  • 1 rumaroma
  • 1 cs étkezési zselatin
  • 3 dl tejszín
  • 1 cs babapiskóta
  • 4 adag presszókávé
  • 1 ek. cukor kakaópor

A sajtot összekeverjük a tojások sárgájával a cukorral, vaníliás cukorral, a mandulaaromával és egy pici rumaromával. A tejszínt kemény habbá verjük, és a két krémet óvatosan összekeverjük. Végül belekeverjük a fél dl forró vízben feloldott és langyosra hűtött zselatint. A kávéhoz hozzákeverjük a rumaromát  az 1 ek cukrot, majd belemártogatjuk a babapiskótákat.

Összeállítás:

A piskótára rákenjük a mascarponés krém

felét, sorban rárakjuk a kávés babapiskótánkat, a krém másik felét, majd beborítjuk piskótával. Jó ha hagyunk a krémből egy keveset és bekenjük vele a torta oldalát és tetejét is. Végül megszórjuk kakaóporral vagy ízlés szerint díszítjük csokival, tejszínhabbal.