Trüffel torta

Hozzávalók a tésztához:

  • 9 tojás
  • 16dkg kristálycukor
  • 7dkg liszt
  • 17dkg pörkölt darált dió, vagy mogyoró
  • 8dkg olvasztott csokoládé
  • 1/2cs sütőpor

Krém:

  • 52dkg csokoládé
    6.4dl tejszín

Trüffelgolyókhoz:

  • 1/2dl tejszín
  • 10dkg tortabevonó csokoládé
  • csokoládédara

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a kristálycukorral, majd ha jó habos, közé keverjük a tojások sárgáját és az olvasztott csokoládét. Hozzáadjuk a sütőporral és darált mogyoróval elkevert lisztet. 1180-fokos sütőben, zsírpapírral bélelt tortaformában 20-25 percig sütjük. Ha kihűlt a tortalap 3 lapba vágjuk. ( én a hozzávalókat harmadolva 3 lapba szoktam kisütni. Ekkor a lapokat 10-15 percig kell sütni.)
A krémhez a csokoládét és a tejszínt rotyogásig felforraljuk, majd jól lehűtjük. Habverővel habosra keverjük.
A trüffel golyókhoz a tejszínben a csokoládét szintén olvadásig kevergetjük és kihűtjük. Hideg vízbe mártott kézzel kis golyókat formázunk és csokidarába forgatjuk.

Összeállítás:

A lapokat megtöltjük a tejszínes csokoládékrémmel, úgy, hogy az oldalát és a tetejét is bevonjuk a tortánknak.Tetejét ízlés szerint díszítjük habzsákba tett krémmel, csokidarával esetleg a trüffel golyókkal. ( ez akár el is maradhat nélküle is elég csokoládés.)