Túrós bugyor

Túrós bugyor

Hozzávalók

Tészta hozzávalói:

  • 1 kg liszt
  • 16 dkg Rama
  • 12 dkg kristálycukor
  • 4 tojás sárgája
  • 8 dkg élesztő
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 1 csapott kk. só
  • 5-6 dl tej
  • 1 citrom reszelt héja

Töltelék hozzávalói:

  • 50 dkg túró
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 1 ek. vanília ízű pudingpor

Elkészítés:

Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a tej kivételével egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.

A töltelékhez a túrót áttörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a reszelt citrom héjat, és a pudingport. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.

A megkelt tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, 10×10-es négyzetre felvagdossuk, minden négyzet közepébe egy kis halom túró tölteléket teszünk. Egyszerre megfogjuk a négy sarkát és összecsípjük. A bugyrok tetejét megkenjük tojás sárgájával, még 10 percet pihentetjük, és 180- fokos sütőben 20 -25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

🥂 Fogyassza egészséggel!