Túrós bugyor
Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
- 1 kg liszt
- 16 dkg Rama
- 12 dkg kristálycukor
- 4 tojás sárgája
- 8 dkg élesztő
- 3 cs. vaníliás cukor
- 1 csapott kk. só
- 5-6 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
Töltelék hozzávalói:
- 50 dkg túró
- 1 db citrom reszelt héja
- 5 dkg mazsola
- 10 dkg porcukor,
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
- 1 ek. vanília ízű pudingpor
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalót a tej kivételével egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt és annyi tejet, hogy lágy kelt tésztát kapjunk. Meleg helyen fél órát kelesztjük.
A töltelékhez a túrót áttörjük,hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot, a langyos vízben megmosott és lecsepegtetett mazsolát, a reszelt citrom héjat, és a pudingport. Jól összekeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját.
A megkelt tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, 10×10-es négyzetre felvagdossuk, minden négyzet közepébe egy kis halom túró tölteléket teszünk. Egyszerre megfogjuk a négy sarkát és összecsípjük. A bugyrok tetejét megkenjük tojás sárgájával, még 10 percet pihentetjük, és 180- fokos sütőben 20 -25 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
? Fogyassza egészséggel!