Világ legjobbja
Hozzávalók:
- 6 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
- 25 dkg őrölt mandula
Krém:
- 15 dkg Rama
- 15 dkg porcukor
- 1 dl erős feketekávé
- 6 tojás sárgája
Elkészítése:
A 6 tojásfehérjéből, 25dkg cukorból gőz fölött kemény habot verünk. Közé keverünk 25dkg őrölt mandulát, és háromfelé osztjuk. Kivajazott tepsi hátán vizes késsel elsimítva, egyesével megszárítjuk a lapokat, 170-fokos sütőben kb/ 20 perc alatt.
A krémhez a tojások sárgáját, 15dkg porcukorral és 1dl kávéval, gőz fölött besűrítjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a 15dkg habosra kevert margarinhoz. A lapokat egymás tetejére rakva megkenjük. Tetejét szeletelt mandulával díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, majd szeleteljük.