Világ legjobbja

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 25 dkg kristálycukor
  • 25 dkg őrölt mandula

Krém:

  • 15 dkg Rama
  • 15 dkg porcukor
  • 1 dl erős feketekávé
  • 6 tojás sárgája

Elkészítése:

A 6 tojásfehérjéből, 25dkg cukorból gőz fölött kemény habot verünk. Közé keverünk 25dkg őrölt mandulát, és háromfelé osztjuk. Kivajazott tepsi hátán vizes késsel elsimítva, egyesével megszárítjuk a lapokat, 170-fokos sütőben kb/ 20 perc alatt.

A krémhez a tojások sárgáját, 15dkg porcukorral és 1dl kávéval, gőz fölött besűrítjük. Ha kihűlt hozzákeverjük a 15dkg habosra kevert margarinhoz. A lapokat egymás tetejére rakva megkenjük. Tetejét szeletelt mandulával díszítjük. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy megpuhuljon, majd szeleteljük.