Banán torta
Hozzávalók a sima piskótához:
2 db 2-2 tojásból tortaformában sütött vékony piskótalap – recept az alap receptek menüpontban!
A tetejére: 1db banán, 1 cs színtelen tortazselé, kevés citromlé
Banános piskóta:
- 3-4 db érett banán összeturmixolva
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg puha Rama
- 4 egész tojás
- 25 dkg rétesliszt
- 1/2 cs sütőpor
- 3 ek csokoládédara
Elkészítés:
A margarint habosra keverjük a porcukorral, egyenként beleütjük az egész tojásokat és jól kihabosítjuk, majd óvatosan belekeverjük a sütőporral, és csokidarával elkevert lisztet.
Krém:
0.5 l banános gyümölcs levet, és 2 cs. tejszín vagy banánízű pudingport sűrűre főzünk. 20 dkg Ramat és 20 dkg porcukrot habosra keverünk, és a kihűlt pudingot is hozzáadva jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
1 sima piskóta karikát megkenünk krémmel, ráhelyezzük a banános piskótát, újból megkenjük krémmel, és beborítjuk a másik piskótakarikával.
Tetejét és oldalát is vékonyan megkenjük krémmel.
Tetejét kirakjuk egy kis citromos vízben áztatott banánkarikákkal, majd leöntjük a csomagoláson előírtak szerint elkészített tortazselével. Oldalát csokoládédarával díszítjük.