Banános karamellás fehér csoki krém
Hozzávalók
Karamell mártás:
30 dkg
kristálycukor
0,5 dl víz
7 dkg Rama
2,5 dl állati eredetű tejszín
Csoki krém:
2 cs fehér
csoki pudingpor
1 l tej
6 ek kristálycukor
5 dkg Rama
10 dkg fehér csokoládé
Kekszes rész:
10 dkg
kakaós győri édes keksz
1 narancs leve
kevés tejszín
Tejszínréteg:
2,5 dl
növényi tejszín
3 db banán
kevés citromos víz
Elkészítés:
A karamell mártáshoz összekeverjük a cukrot a vízzel, feltesszük főni és néha megkevergetve addig forraljuk, míg szép aranybarna színe lesz. Ekkor a tűzről lehúzva belekeverjük a margarint, majd a mikróban kissé felmelegített tejszínt. Visszatesszük a tűzre és még kb 3-5 percig forraljuk. Gyakran kevergetve kihűtjük. Ha a vaj kicsapódna botmixerrel átdolgozhatjuk.
A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, majd a tejjel csomómentesen elkeverjük és közepes lángon sűrűre főzzük. Még forrón bele keverjük a margarint és a fehér csokoládét. Fóliával letakarjuk úgy, hogy az hozzáérjen a krémhez (erre azért van szükség, hogy ne bőrösödjön be a teteje) és kihűtjük.
A kekszet ledaráljuk, összekeverjük egy ek karamell mártással a narancslével és egy kevés tejszínnel, hogy nyomózsákból kitölthető masszát kapjunk.
A növényi tejszínt nem túl kemény habbá verjük. A banánokat fél centi vastag karikára vágjuk és citromos vízbe beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.
Összeállítás:
A krémeket külön külön átkeverjük. Nyomózsákokba tesszük.
A poharak aljára először a pudingból nyomunk egy réteget, erre a kekszes masszából egy vékonyan, amit megrakunk banánkarikákkal, lecsurgatjuk karamell mártással és egy vékony réteg tejszínt terítünk rá. Majd kezdjük elölről a rétegezést míg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére banán és karamell kerüljön, erre tejszínt nyomunk és megszórjuk reszelt keksszel. Ebből a mennyiségből a pohár méretétől függően kb, 8-10 adag lesz.