Borzas kata
Hozzávalók
- ½ kg liszt
- 25 dkg Rama
- 1 cs, sütőpor
- 20 dkg porcukor
- 3 ek, keserű kakaópor
- 1cs vaníliás cukor
- 3 tojás.
A töltelékhez:
- ½ kg túró
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 tojás
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint.
Hozzáadjuk a többi alapanyagot és alaposan kidolgozzuk.
A tészta felét ¾ órára fagyasztóba tesszük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a tojásfehérje keményre vert habját.
Kinyújtjuk a szobahőmérsékletű tésztát és kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük. Egyenletesen megrakjuk a töltelékkel, majd ráreszeljük a kifagyasztott tésztát.
180-fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után háromszögekre vágva tálaljuk.
? Fogyassza egészséggel!