Burgerlandi koszorú
Hozzávalók
- 28 dkg liszt
- 25 dkg Rama
- 5 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
Díszítéshez:
- 3 tojásfehérje
- 25 dkg kristálycukor
- 3-4 ek. baracklekvár
- 1 ek. citromlé
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a porcukorral és a tojás sárgájával simára gyúrjuk. Fóliába csomagolva, 1 órát hűtőben pihentetjük.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és 5cm-es köröket szúrunk ki a tésztából.
Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk.
A tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük. Csillagvégű nyomózsákba töltjük, és a masszából a lapok külső peremére, szorosan egymás mellé, pöttyöket nyomunk.
180-fokos sütőben 12-15 percig sütjük.
A lekvárt a citromlével felmelegítjük, és a koszorúk közepébe töltjük.
? Fogyassza egészséggel!