Citromos pite
Hozzávalók
Tészta:
- 23 dkg liszt
- 15 dkg Rama
- 7,5 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 cs vaníliás cukor
- 1/2 citrom reszelt héja
Krém:
- 6 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 4 dl víz
- 2 citrom reszelt héja és leve
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg Rama
Máz:
- 2 tojás fehérje
- 4 ek kristálycukor
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, porcukrot, vaníliás cukrot és a reszelt citrom héját. Elmorzsoljuk benne a margarint és a tojások sárgáját hozzá adva egynemű tésztává gyúrjuk. Ha túl lágy lenne még egy kevés lisztet adunk hozzá. Kinyújtjuk a tésztát és egy kivajazott gyümölcstorta formát kibélelünk vele.
Villával megszurkáljuk és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport, cukrot, reszelt citrom héját és levét valamint a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a vízzel, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a margarint.
A mázhoz gőz fölött kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral.
A még meleg tésztára ráöntjük a krémet, ennek tetejére pedig a tojások habját. Visszatesszük a sütőbe és még 8-10 percig sütjük, hogy a hab egy kissé megpiruljon. Kihűlés után szeleteljük.
? Fogyassza egészséggel!