Diós csokoládés kocka
Hozzávalók
Tészta:
- 9 egész tojás
- 39 dkg kristálycukor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 cs sütőpor
- 7,5 ek víz
Krém:
- 6 dl tej
- 2 cs csokis pudingpor
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé ízlés szerint
- 25 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- ½ üveg rumaroma v 2 ek rum
- 3 ek csokis mogyorókrém ( ez el is hagyható)
Máz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 ek étolaj
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Belekeverjük a tojások sárgáját a vizet és a sütőporral, dióval elkevert lisztet. A piskóta masszát három részre osztva, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180- fokos sütőben külön-külön sütjük 15-20 percig.
A krémhez a tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük a csokoládét. Folpackkal letakarva kihűtjük.
A margarint habosra keverjük a porcukorral, kakaóporral és a rumaromával , majd a kihűlt pudingkrémet hozzáadva jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
A krémet ketté vesszük, az egyik felével megkenünk egy lapot. Rátesszük a másikat amit megkenünk a krém másik felével. Majd befedjük a harmadik lappal. A csokoládét megolvasztjuk az étolajjal és egyenletesen elsimítjuk a tetején.
Pár órára hűtőbe tesszük és forróvízbe mártott késsel felszeleteljük.
? Fogyassza egészséggel!