Fagyi szelet
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 20 dkg cukor
- 5 ek. rétesliszt
- 6 ek. darált mandula vagy dió
- ½ cs sütőpor
Krém:
- 0.5 l tej
- 7 ek. rétesliszt
- 3 tojás sárgája
- 20 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 15 dkg Rama
Máz:
- 15 dkg kristálycukor
- 3 tojásfehérje
- olvasztott csokoládé
- 1 narancs reszelt héja.
A 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd közékeverjük a tojások sárgáját és a liszt, a mandula, sütőpor keverékét. Zsírpapírral bélelt tepsibe, előmelegített sütőben, 180-fokon 20-25 percig sütjük.
Elkészítése:
A krémhez a tejet, a lisztet és a 3 tojás sárgáját, sűrű péppé főzzük. Ha kihűlt közé keverjük a 20dkg porcukorral, és vaníliás cukorral, habosra vert margarint.
A krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd beborítjuk a cukorral és narancshéjjal gőz fölött kemény habbá vert, tojásfehérjével. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap vizes késsel, kockára szeleteljük, és a tetejére, olvasztott csokoládét csurgatunk.