Finom almás pite
Hozzávalók
- 60 dkg liszt
- 1 Rama
- 15 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- Késhegynyi sütőpor és szódabikarbóna
- 3-4 ek tejföl
Töltelék
- 2 kg savanykás alma
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- Fahéj
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval együtt könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
Töltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk és (nokedli szaggatón) nagylukú reszelőn lereszeljük. Enyhén kinyomkodjuk és a többi hozzávalóval együtt kicsit összefőzzük.
A tésztát kettévesszük, és tepsi nagyságúra nyújtjuk. Margarinnal megkent tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, rákenjük a kihűlt almát és ráfektetjük a másik lapot.
Tetejét megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
180-fokos sütőben 20-25 percig pirosra sütjük és még melegen vaníliás porcukorral szórjuk meg.
Én a tepsiben szoktam felszeletelni, hidegen és melegen is finom.
? Fogyassza egészséggel!