Flamingó szelet
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 ek. porcukor
- 1 púpozott ek. zsír
- 1 egész tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 üveg császárkörte aroma
- 1-2 dl tej.( a tej mennyisége a liszttől függ )
Krém:
- 20 dkg Rama
- 20 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 ek. liszt
- 1 cs vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és tepsi hátán három lapot sütünk belőle külön-külön, 180-fokos sütőben kb, 7 perc alatt.
A krémhez sűrűre főzzük a lisztet a vaníliás cukrot a tejben. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, és jól összedolgozzuk a már kihűlt vaníliakrémmel.
A tésztalapokat megkenjük a krémmel, és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Szeletelés előtt porcukorral megszórjuk.