Habos meggyes pite
Hozzávalók:
-
- 15 dkg Rama
-
- 15 dkg porcukor
-
- 20 dkg liszt
-
- fél csomag sütőpor
-
- 4 tojás sárgája
- 30 dkg meggy vagy bármilyen idény gyümölcs
Elkészítése:
A cukrot, margarint és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Belesimítjuk a tepsibe, és megszórjuk a meggy háromnegyed részével és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.(tűvel érdemes ellenőrizni , hogy kellő képpen átsült e a tészta.)
Közben kemény habbá verünk 4 tojás fehérjét, 8 dkg kristálycukorral. Közékeverjük a maradék meggyet.
Rásimítjuk a meleg tészta tetejére és visszatesszük a sütőbe. 160 fokon kb. 10 percig tovább sütjük.