Házi krémes

Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 10 dkg Rama
- 5 dkg porcukor
- 1 dkg szalagória
- 1.5 ek. tej
- 1ek tejföl
Krém:
Elkészítése:
A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk és folpackba csomagolva 2 órát, pihentetjük, majd kinyújtjuk tepsi méretűre. 180-fokos sütőben, tepsi hátán 8-10 percet sütjük.
A krémhez a pudingport és a cukrot, egy kevés tejjel csomómentesen elkeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a többi tejet, majd az egészből sűrű krémet főzünk. A tűzről levéve még melegen, hozzákeverjük a margarint. A forró krémmel megtöltjük a lapokat, két egyenlő rétegben. Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük, és a tetejét meghintjük vaníliás porcukorral.