Hóvirág torta
Hozzávalók
- 1 cs hóvirág kétszersült,
- 20 dkg kristálycukor
- 5 dkg porcukor
- 8 dl tej
- 4 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- sárgabaracklekvár
- 1 üveg rumaroma.
Elkészítés:
A kétszersülteket mély tálba tesszük, megspricceljük őket a rumaromával( felnőtteknek rummal is készíthetjük).
A tejbe beleszórjuk a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A kristálycukrot habosra keverjük a tojások sárgájával, majd a felforralt tejhez adjuk és egy pár másodpercig még forraljuk. Még melegen ráöntjük a kétszersültekre. A tojásfehérjét kemény habbá verjük az apránként hozzáadott porcukorral, és hozzáadunk 6-8 ek. baracklekvárt. Habverővel, még néhány percig verjük, majd a kétszersültek tetejére simítjuk. Hűtőszekrényben 5-6 órát hűtjük.
? Fogyassza egészséggel!