Jaffa szelet

Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 7.5 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 dkg rétesliszt
- 1 kk. sütőpor
Töltelék:
- 3 cs vanília ízű pudingpor
- 1 Liter 100%-os narancslé
- 12 dkg porcukor
- 6 dl habtejszín
- 3 cs habfixáló
- 1 cs vaníliás cukor
- 25 dkg négyzet alakú háztartási keksz
- 1 tábla ét tortabevonó
- 1 ek étolaj
Elkészítés:
A tésztához kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, narancshéjjal és vaníliás cukorral, majd óvatosan közé keverjük a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük és kihűtjük.
A krémhez a pudingot megfőzzük a cukorral az előírás szerint, csak tej helyett a narancslével engedjük fel. A még forró pudingot egyenletesen a tészta tetejére simítjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd a kihűlt krém tetejére kenjük, és egyenletesen elosztjuk. A kekszet a tejszínréteg tetejére helyezzük, leöntjük az étolajjal felolvasztott csokoládéval és még a csoki teljes dermedése előtt a kekszek mentén felszeleteljük. Fogyasztás előtt pár órát hűtőben tároljuk.